Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Петриківський обласний геріатричний пансіонат, 47720, с.Петриків, вул..Зелена, 15, код за ЄДРПОУ — 03562589; категорія замовника —Підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої Ст.2 Закону України "Про публічні закупівлі".
3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-11-06-009106-a
5. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені для забезпечення якісного і повноцінного раціону підопічних пансіонату. Усі вимоги базуються на багаторічному досвіді закупівлі м’яса нашим закладом і в повному обсязі задовольнять потреби геріатричного пансіонату. А також на підставі Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», мікробіологічним критеріям затвердженим наказом МОЗУ №548 від 19.07.2012 р. та державним санітарним правилам та нормам ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 затвердженим Постановою Головного державного санітарного лікаря України №137 від 20.09.2001 р., та відповідно до Постанови №324 від 13.03.2002 року «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики».
5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. В Петриківському геріатричному пансіонаті затверджено кошторис на 2023 рік в якому, зокрема передбачено видатки на продукти харчування.
Очікувана вартість даної закупівлі становить 47400 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів, а також на основі цінових пропозицій імовірних постачальників.
6. Кількість:
- Філе куряче, охолоджене: 200 кг.
- Печінка куряча, охолоджена: 200 кг.
ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
Філе куряче, охолоджене:200 кг.
Філе куряче, охолоджене, вищого ґатунку, без кісток, поверхня розрізу свіжа, волога, але не липка, м’ясний сік прозорий, без згустків крові, без залишків пір’я, без ознак замороження та розмороження. М’ясо пружне при натисканні, запах властивий доброякісному м’ясу. Філе повинно бути розфасоване та упаковане таким способом, який дозволяє забезпечити збереження його споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування. Товар повинен бути вітчизняного виробництва. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».
Печінка куряча, охолоджена, 200 кг.
Печінка куряча охолоджена, першої категорії. Зовнішня поверхня ціла без розривів та сторонніх вкраплень, запах та колір властивий якісній печінці. Печінка повинна бути цілими шматками, без кровоносних судин і лімфатичних вузлів, жовчного міхура з протоками, без сторонніх запахів. Печінка повинна бути розфасована та упакована таким способом, який дозволяє забезпечити збереження її споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування. Товар повинен бути вітчизняного виробництва. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».
Постачання товару здійснюється вчасно, окремими партіями, згідно замовлень, орієнтовно 1 р./тижд., в робочі дні з дня підписання договору по 31.12.2023 року.