Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Петриківський обласний геріатричний пансіонат, 47720, с.Петриків, вул..Зелена, 15, код за ЄДРПОУ — 03562589; категорія замовника —Підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої Ст.2 Закону України "Про публічні закупівлі".
3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-03-003774-a, запит ціни пропозиції.
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені для забезпечення якісного і повноцінного раціону підопічних пансіонату. Усі вимоги базуються на багаторічному досвіді закупівлі хлібобулочних виробів нашим закладом і в повному обсязі задовольнять потреби геріатричного пансіонату. Зокрема, технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати встановленим /зареєстрованим діючим нормативним актам чинного законодавства України (державним стандартам (технічним умовам).
Вимоги щодо якості Товару:
Хліб пшеничний
Хліб пшеничний (формовий) – виготовлений з пшеничного борошна вищого ґатунку. Форма виробів має бути правильною, скоринка — без великих тріщин і надривів. Забарвлення скоринки — від золотисто-жовтого до темно-коричневого. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, не липка, не волога на дотик, еластична, не крихка.
Хліб житньо-пшеничний (формовий) – виготовлений із житнього та пшеничного борошна. Повинен мати цілу форму без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформацій). Верхня скоринка не повинна бути приплюснута або зморщена. Колір коричневий. Хліб повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, а також не крихким.
Булочки - з пшеничного борошна вищого гатунку, солодкі, здобні, з посипкою. Із вмістом цукру у сухій речовині не менше 3%, маргарину (масова частка жиру – не менше 3%), яєць, ванільного цукру. Вагою 0,05 кг (норма здобної булочки для одного підопічного на день ). Можуть бути з’єднані у формі батона, квадрата, типу «ромашка», тощо. Поверхня булки повинна бути без забруднень, гладка, без великих тріщин та надривів. Верхня скоринка не повинна бути приплюснута, підгоріла або зморщена. Булка повинна бути добре пропечена,не липка і не волога на дотик, без грудочок, пустот, з рівномірною пористістю, без стороннього присмаку. Відповідність вимогам Державних стандартів на даний вид продукції та діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Без ГМО.
5. Кількість визначеновідповідно до «Натуральних добових норм харчування в інтернат них установах для громадян похилого віку та інвалідів, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324.
Дана закупівля проводиться на товар у наступній кількості:
Хліб пшеничний – 9855 кг
Хліб житньо-пшеничний - 10731 кг.
Булочки (50 г.) – 3285 кг.
6. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: відповідно до планового розміру бюджетного призначення на 2024 рік.
7. Очікувана вартість предмета закупівлі згідно з оголошенням: 757083,00, з ПДВ.
Зокрема:
Хліб пшеничний - 33 грн/кг.
Хліб житньо-пшеничний –28 грн/кг.
Булочки – 40 грн/кг.
Під час визначення очікуваної вартості цієї закупівлі Замовником було здійснено моніторинг (аналіз) прас-листів імовірних постачальників, шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах (у т.ч. на сайтах компаній-виробників, великих торгівельних мереж м. Тернополя), інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі), а також головного управління статистики щодо середніх споживчих цін на продукти харчування.