Петриківський обласний геріатричний пансіонат

2024 рік
Сир кисломолочний, жирність від 9 %.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

(відповідно до пункту 4постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Петриківський обласний геріатричний пансіонат, 47720, с.Петриків, вул..Зелена, 15, код за ЄДРПОУ — 03562589; категорія замовника —Підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої Ст.2 Закону України "Про публічні закупівлі".

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сир кисломолочний жирністю не менше 9 % за ДК 021:2015: ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти.

 3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-09-003906-a, Запит ціни пропозиції.

 4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені для забезпечення якісного і повноцінного раціону підопічних пансіонату. Усі вимоги базуються на багаторічному досвіді закупівлі молочної продукції нашим закладом і в повному обсязі задовольнять потреби геріатричного пансіонату. Зокрема, технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати встановленим /зареєстрованим діючим нормативним актам чинного законодавства України (державним стандартам (технічним умовам).

Вимоги щодо якості Товару:

Повинен відповідати вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) Кисломолочний продукт, який виробляють сквашуванням молока, заквашувальними препаратами із застосуванням способів кислотної, кислотно- сичужної або термокислотної коагуляції білка. Смак і запах - чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Без ГМО; Відповідність вимогам діючого сан. зак. України, ДСТ, ГОСТ, нормам харчування.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО». Товари, що постачаються повинні мати необхідні сертифікати якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

3.Місце доставки: Тернопільська область, Тернопільський район, с. Петриків, вул. Зелена, 15 (Петриківський обласний геріатричний пансіонат).

4.Терміни постачання: лютий-грудень 2024 р., 2 р/тижд., попереднє узгодження поставки із Замовником – обов’язкове.

 

5. Кількість визначеновідповідно до «Натуральних добових норм харчування в інтернат них установах для громадян похилого віку та інвалідів, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324. 

Дана закупівля проводиться на товар у наступній кількості:

Сир кисломолочний, жирність не менше 9%.

6. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: відповідно до планового розміру бюджетного призначення на 2024 рік.

7. Очікувана вартість предмета закупівлі згідно з оголошенням: 372000,00 грн..

Під час визначення очікуваної вартості цієї закупівлі Замовником було здійснено моніторинг (аналіз) прас-листів імовірних постачальників, шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах (у т.ч. на сайтах компаній-виробників, великих торгівельних мереж м. Тернополя), інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі), а також головного управління статистики щодо середніх споживчих цін на продукти харчування.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування запиту ціни пропозиції:

1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;

2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178;

Повний текст