ОБГРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі Яйце куряче столове, категорія Перша (M)за ДК 021:2015:03140000-4 — Продукція тваринництва та супутня продукція.
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі яєць курячих для належної організації харчування в геріатричному пансіонаті у 2024 році (дана закупівля здійснюється на період з 15.04.2024 по 15.05.2024 р.)
Замовник: Петриківський обласний геріатричний пансіонат
Код ЄДРПОУ: 03562589
Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-03-002487-a
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:
Оцінка якості – згідно з ДСТУ 5028:2008.
Клас – столові.
Категорія – перша(вага одного яйця 55-64,9 г., вага десятка не менше 540г.)
Зовнішній вигляд – шкаралупа чиста, непошкоджена, без видимих змін структури, без
слідів посліду чи крові. Білок яйця – чистий, щільний, світлий, прозорий.
Маркування – кожне яйце промарковане штампом, на якому вказано клас та категорію
яєць.
Пакування – яйця покладені в гофровані прокладки, які запаковані в транспортну тару
(картонні ящики, заклеєні липкою стрічкою). Обов’язкова наявність пакувального
ярлика (етикетки) на транспортній тарі. На етикетці має бути зазначена наступна
інформація:
- назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата
виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та
енергетичну цінність. Транспортне пакування повинне забезпечити цілісність і
збереження шкаралупи, якість, товарний вигляд яєць, їхню безпеку під час
транспортування.
Транспортування – в закритих транспортних засобах, з дотриманням чинних норм та правил, які забезпечують збереження продукції. Прийманню не підлягає товар:
• у пошкодженій упаковці;
• на який оформлені супроводжувальні документи з порушенням;
• без сертифіката (посвідчення) якості;
• строк придатності до споживання товару, що пропонується до постачання замовнику цих торгів становить менше 90% (від дати виробництва).
Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 7600,00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Під час визначення очікуваної вартості закупівлі Замовником проаналізовано інформацію про ціни даного товару, яку отримали: за допомогою інструменту Bi Prozorro, - аналізом прас-листів імовірних постачальників; - шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах (у т.ч. на сайтах компаній-виробників, великих торгівельних мереж м. Тернополя); - інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі);- та виконання «Натуральних добових норм харчування в інтернат них установах для громадян похилого віку та інвалідів, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324.
Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості мешканців Петриківського обласного геріатричного пансіонату (180 чоловік), враховуючи добові норми харчування. Необхідна кількість продукції на зазначений період становить: 2000 шт.
Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. При визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховуватись, зокрема виходячи із потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо.