Петриківський обласний геріатричний пансіонат

Відкриття стоматологічного кабінету у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті

NoneNoneNone

З ініціативи ректора Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського  Михайла Михайловича Корди у рамках тривалої співпраці між закладами на базі Петриківського обласного геріатричного пансіонату відкрито стоматологічний кабінет. Він запрацював 27 квітня, на офіційне відкриття завітали  проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи медичного університету, професор Степан Йосипович Запорожан та доцент кафедри стоматології факультету післядипломної освіти Володимир Романович Мачоган.

У новоствореному стоматологічному кабінеті підопічним пансіонату регулярно надаватимуть кваліфіковану хірургічну, терапевтичну та ортопедичну стоматологічну допомогу. Зокрема, тут здійснюватимуть видалення рухомих та причинних зубів, лікування карієсу та його ускладнень, а також зубне протезування. Базові  матеріали та перелік інструментів попередньо було узгоджено з лікарями та придбано пансіонатом, стоматологічну установку та меблі надав медичний університет.

Стоматологічну допомогу першим пацієнтам кабінету надавав Володимир Романович Мачоган, асистував йому лікар-інтерн  Бобров Ігор Валентинович. Хірургічна медична сестра Любов Богданівна Курелюк провела для медичного персоналу пансіонату інструктаж із стерилізації стоматологічних інструментів.