Петриківський обласний геріатричний пансіонат

Тренінг для молодшого медичного персоналу

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Тренінг на тему: «Догляд за важкохворими та пацієнтами похилого віку» провели для молодшого медичного персоналу Петриківського обласного геріатричного пансіонату викладачі Навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.

Навчання відбулось з ініціативи директора пансіонату Степана Глушка, у рамках багаторічної співпраці обох закладів.

Звичайно, молодший медичний персонал пансіонату з власного досвіду знає, якою важкою і відповідальною є робота із людьми, які не можуть жити без сторонньої допомоги. Серед 176 підопічних закладу значна частина – важкохворі, тому цілодобово наші працівниці є їх руками, ногами, очима… Проте нові знання не завадять нікому.

Під час тренінгу учасникам продемонстрували, як правильно, без спричинення дискомфорту та не принижуючи гідності людини, виконувати такі дії, як заміна постільної білизни, профілактика пролежнів у важкохворих, їх гігієна. Викладачі продемонстрували пристосування для догляду за важкохворими – корисні вироби, здатні покращити якість їх життя, попередити ускладнення. Крім цього, фахівці наголосили, як важливо молодшому персоналу убезпечити своє здоров’я, здійснюючи догляд за підопічними.

Працівники пансіонату щиро вдячні організаторам за змістовний тренінг. До нових корисних зустрічей!